הקמת סוכנות ביטוח – מדריך מקיף לשנת 2025

הקמת סוכנות ביטוח היא תהליך שטומן בכובו לא מעט בירוקרטיה מול רשם החברות ורשות ההון. התהליך עשוי להיות ארוך ומורכב, אבל עם ליווי מקצועי וצמוד, הוא בהחלט אפשרי. במאמר הזה נביא לכם את המדריך המלא והעדכני לשנת 2025 להקמת סוכנות ביטוח בצורה מסודרת, כך שתוכלו לעמוד בכל הדרישות.

הקמת סוכנות ביטוח – תהליך מקוון וחדשני

בשנים האחרונות רשות ההון השיקה מערכת מקוונת שמפשטת את התהליך ומאפשרת להגיש את הבקשות להקמת סוכנויות ביטוח בצורה דיגיטלית. כבר אין צורך להגיש מסמכים פיזיים בדואר או במייל כמו בעבר, וההליך עצמו עבר שדרוגים שמפשטים את העבודה. כדאי לדעת כי תהליך הקמת סוכנות ביטוח דורש סיוע משפטי של עורך דין המתמחה בתחום, כך שתוכלו להימנע מטעויות ולחסוך זמן וכסף.

 

חידוש בנוהל הקמת סוכנות ביטוח – דרישה למבנה ארגוני ותוכנית עסקית גם עבור סוכני ביטוח במסלול הירוק

שימו לב! בחודשים האחרונים רשות ההון ביצעה עדכון משמעותי בנוהל הקמת סוכנות ביטוח, וחשוב לדעת כי אחד החידושים הגדולים שנכנסו לתוקף הוא דרישת הצגת מבנה ארגוני ותוכנית עסקית, גם עבור סוכני ביטוח שמבקשים לפעול במסלול הירוק. למה הכוונה? עד כה, סוכני ביטוח שרצו להקים סוכנות ביטוח תחת המסלול הירוק היו נדרשים להציג מסמכים מינימליים, תוך דגש על היכולת המקצועית וההכשרה של המועמד. אך עם החידוש האחרון, סוכני ביטוח המבקשים להקים סוכנות ביטוח נדרשים כעת להגיש בנוסף גם תוכנית עסקית מסודרת ומבנה ארגוני ברור. התוכנית העסקית שמוגשת במסגרת ההליך צריכה לכלול פרטים חשובים אודות אסטרטגיית הפעולה של הסוכנות, תחומי הביטוח שבהם היא תעסוק, תחזית פיננסית, צפי להכנסות והוצאות, ותוכנית צמיחה עתידית. כמו כן, יש להציג את אופן ניהול העסק, מטרות קצרות וארוכות טווח, ואסטרטגיות שיווקיות שיביאו להצלחת הסוכנות.

 

שלב א': פתיחת חברה בע"מ 

השלב הראשון בהקמת סוכנות ביטוח הוא פתיחת חברה בע"מ ברשם החברות. בשלב הזה החברה נרשמת כחברה רגילה, ולא כסוכנות ביטוח. בתהליך יש לבחור שם לחברה (שאינו כולל את המילה "ביטוח" בשלב זה), להגיש תקנון ותצהירים של בעלי המניות והדירקטורים, ולשלם אגרה לרשם החברות. לאחר 24-72 שעות, מקבלים את תעודת ההתאגדות ותקנון החברה חתומים דיגיטלית.

 

שלב ב: בקשה לשינוי ייעוד החברה לסוכנות ביטוח

לאחר שנפתחה החברה ברשם החברות, ניתן להגיש בקשה לשינוי ייעוד החברה לסוכנות ביטוח ברשות ההון. הבקשה כוללת הגשה של מסמכים רבים, ביניהם: טיוטת תקנון סוכנות ביטוח, תצהירים, פרוטוקול אסיפת בעלי המניות, תעודת התאגדות, תוכנית עסקית ומבנה ארגוני כפי שהוזכר לעיל, ועוד. יש להמתין עד 45 ימי עסקים עד לקבלת אישור מרשות ההון לשינוי שם וסוג החברה לסוכנות ביטוח.

 

שלב ג: שינוי החברה ברשם החברות

לאחר קבלת אישור מרשות ההון, יש להגיש בקשה לשינוי שם החברה ולתקן את התקנון ברשם החברות. שם החברה החדש צריך לשקף את תחום הביטוח שבו הסוכנות עוסקת, ואם למשל מדובר בסוכנות לביטוח פנסיוני, יש להוסיף זאת בשם החברה. שינויי שם ותקנון יכולים לקחת בין שבוע לשלושה שבועות, ובסיום התהליך מקבלים את האישורים הנדרשים.

 

שלב 4: קבלת אישור הממונה על הביטוח

לאחר שינוי שם החברה ברשם החברות, יש להגיש לרשות ההון מסמכים נוספים, ביניהם אישור על שינוי שם ותקנון החברה, רשימה של גופים מוסדיים איתם הסוכנות תעבוד, וחוזה עם אחד הגופים המוסדיים. אחרי הגשת המסמכים, יש להמתין עד 45 ימי עסקים ולקבל את אישור הממונה על הביטוח. בתום התהליך יש לשלם את האגרה, ולאחר מכן תקבלו רישיון סוכנות ביטוח דיגיטלי.

 

ליווי מקצועי בהקמת סוכנות ביטוח

כפי שציינו, תהליך הקמת סוכנות ביטוח דורש מומחיות וידע משפטי. על כן, מומלץ מאוד להיעזר בעורך דין שמתמחה בהקמת סוכנויות ביטוח ויוכל להדריך אתכם לכל אורך הדרך. הצוות שלנו מתמחה בהקמת סוכנויות ביטוח, נשמח לעמוד לרשותכם ולסייע לכם בכל שלב בתהליך.

אם אתם מעוניינים להתחיל בתהליך הקמת סוכנות ביטוח, אל תהססו לפנות אלינו לקבלת ייעוץ וליווי מקצועי. אתם מוזמנים ליצור קשר בטלפון 055-5631102.

 

שתף:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

עוד מאמרים...

יש לך שאלה בנושא? פנה אלינו!

דילוג לתוכן